top of page

Keto amandelcake

Dit receptje kreeg ik van een collega op het werk. Een heerlijk smeuïge cake perfect voor bij de thee of koffie. Afgewerkt met geschaafde amandelen ziet de cake er nog goed uit ook.


Ingrediënten

  • 110 g boter

  • 100 g erythritol

  • 85 g amandelpoeder

  • 3 eieren

  • 1 theelepel vanille essence

  • 20 g kokosbloem

  • ½ theelepel bakpoeder

  • mespuntje zout

  • geschaafde amandelen voor versiering


Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen

  2. Voeg de suiker toe en meng met de handmixer tot het geheel licht schuimend is

  3. Voeg de amandelpoeder toe en meng nog even

  4. Werk geleidelijk de eieren door het beslag

  5. Voeg de vanille essence toe

  6. Meng tenslotte de kokosbloem, het bakpoeder en het zout voorzichtig door het beslag

  7. Schep het beslag in een ingevette bakvorm

  8. Werk af met geschaafde amandelen

  9. Bak op 170°C tot de cake goudbruin is (ongeveer 30 minuten)




Comentarios


bottom of page