Dit receptje kreeg ik van een collega op het werk. Een heerlijk smeuïge cake perfect voor bij de thee of koffie. Afgewerkt met geschaafde amandelen ziet de cake er nog goed uit ook.
Ingrediënten
110 g boter
100 g erythritol
85 g amandelpoeder
3 eieren
1 theelepel vanille essence
20 g kokosbloem
½ theelepel bakpoeder
mespuntje zout
geschaafde amandelen voor versiering
Bereidingswijze
Laat de boter op kamertemperatuur komen
Voeg de suiker toe en meng met de handmixer tot het geheel licht schuimend is
Voeg de amandelpoeder toe en meng nog even
Werk geleidelijk de eieren door het beslag
Voeg de vanille essence toe
Meng tenslotte de kokosbloem, het bakpoeder en het zout voorzichtig door het beslag
Schep het beslag in een ingevette bakvorm
Werk af met geschaafde amandelen
Bak op 170°C tot de cake goudbruin is (ongeveer 30 minuten)
Comentarios