In de lente staan asperges steevast een aantal keer op het menu. De dag erna zijn de restjes asperges ideaal voor een lunch. We blijven bij de klassieke combinatie van asperges, ei en ham. We gebruiken wel Parmaham voor deze asperge chaffle.
De lente op je bord, een typische belgische combo.
Ingrediënten
50g mozarella (droge geraspte)
30g amandelmeel
1 vers ei
3 gekookte eieren
verse asperges, geschild en gegaard
4 sneetjes paramham
mayonaise
peterselie
peper & zout
BEREIDINGSWIJZE
Chaffle
Verhit een wafelijzer (mijn wafelijzer maakt 2 wafels per keer).
Hak de mozarella fijn.
Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg een ei toe en meng alles goed.
Verdeel het mengsel en schep het in het midden van elke vorm. Er is geen extra vetstof nodig, de mozarella levert voldoende vet.
Bak gedurende 4-5 minuten en laat even afkoelen.
Asperges topping
Hak de gekookte eieren in fijne stukjes en voeg er mayonaise bij tot je de gewenste eiersla hebt. Kruis met peper en zout naar smaak.
Verdeel de eiersla over beide chaffles.
Leg er de asperges en 2 plakjes parmaham op.
Werk af met verse peterselie en gemalen peper.
Comments