top of page

Balletjes in tomatensaus

Updated: Jan 15, 2020

Er gaat niets boven huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus, een klassieker in de keuken en een topgerechtje voor kinderen. De knolselderpuree past er perfect bij. Niemand zal de aardappelen missen.


Ingrediënten


  • 500 g gemengd gehakt (rund-varken)

  • 1 ei

  • 1 eetlepel 5-spices

  • 1 eetlepel provençaalse kruiden

  • 2 sjalotjes

  • 2 teentjes look

  • boter

  • peper en zout

  • 2 eetelepels mascarpone

  • een halve knolselder

  • 100 ml room


Bereidingswijze

  1. Snij de knolselder in stukken en stoom voor 12 minuten. Je kan de knolselder ook koken als je geen stomer hebt.

  2. Snij het sjalotje fijn en fruit het in de boter tot het transparant wordt.

  3. Voeg het sjalotje toe aan het gehakt.

  4. Voeg ook het ei en de 5-spices toe en meng alles goed.

  5. Draai balletjes en bak deze aan alle zijden mooi bruin tot ze ook in de kern helemaal gaar zijn.

  6. Haal de balletjes uit de pan en gebruik de pan voor de tomatensaus.

  7. Snij het 2e sjalotje en de look fijn en fruit in wat boter.

  8. Voeg de provençaalse kruiden toe aan de pan.

  9. Voeg de inhoud van het blik tomatenstukjes en de mascarpone toe aan de pan en laten alles goed sudderen voor 5 minuten.

  10. Maak ondertussen de knolselderpuree door room, peper en zout toe te voegen aan de stukjes knolselder. Mix alles tot een gladde puree.

  11. Dresseer de borden met de puree en de balletjes en werk af met de tomatensaus.


Comments


bottom of page