top of page

Bloemkool roosjes in keto kaassaus met spekjes en lente-ui

Dit gerechtje heeft veel weg van de typische Mac & Cheese maar leunt iets meer naar de klassieke macaroni met ham en kaas die in de Belgische keuken regelmatig op tafel komt. Macaroni is uiteraard uit den boze en wordt hier vervangen door bloemkool roosjes. Ik hou van de smaak van knapperig gebakken spek en heb de ham dus laten vallen.




Op een druilerige dag snak ik wel eens naar comfort food, maar dan zonder de koolhydraten.



Ingrediënten

  • 100 g mascarpone

  • 50 ml room

  • 50 g gemalen parmesan (of een mengeling van parmesan en emmental)

  • 50g spekjes

  • een halve bloemkool

  • 2 lente-uitjes


Bereidingswijze


  1. Breek de bloemkool in kleine roosjes en stoom ze gedurende 15 minuten in de microgolfoven (je kan de roosjes ook gewoon koken in licht gezouten water).

  2. Verwarm de oven Bak ondertussen de spekjes.

  3. Warm de mascarpone op een matig vuur tot de kaas gesmolten is.

  4. Kruid met peper en zout en voeg er de mascarpone aan toe. Meng goed en voeg er de spekjes aan toe.

  5. Wanneer de bloemkool gaar is, wentel de roosjes in de warme saus.

  6. Als je voldoende tijd hebt kan je extra kaas (emmental of gelijkaardig) over het geheel strooien en kort onder de grill verhitten zodat je een heerlijk krokant korstje krijgt.

  7. Geen nood, de vorige stap kan je gerust overslaan. Werk wel nog af met versnipperde lente-ui voor een frisse toets.

Comments


bottom of page