top of page

"Burrata" chaffles

Deze Burrata chaffle is ongetwijfeld één van de beste chaffles die op tafel komen. De truffeolie maakt van dit gerechtje een chique open sandwich waarje gerust mee kunt uitpakken op een tuinfeestje.






Een chique gerechtje boordevol smaak.

Ingrediënten

  • 50g mozarella (droge geraspte)

  • 30g amandelmeel

  • 1 ei

  • burrata

  • zongedroogde tomaten

  • pijnboompitten

  • 6 sneetjes paramham

  • truffelolie (optioneel maar een aanrader)

  • verse blaadjes basilicum


BEREIDINGSWIJZE


Chaffle

  1. Verhit een wafelijzer (mijn wafelijzer maakt 2 wafels per keer).

  2. Hak de mozarella fijn.

  3. Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed.

  4. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  5. Voeg het ei toe en meng alles goed.

  6. Verdeel het mengsel en schep het in het midden van elke vorm. Er is geen extra vetstof nodig, de mozarella levert voldoende vet.

  7. Bak gedurende 4-5 minuten en laat even afkoelen.


Burrata beleg

  1. Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.

  2. Breek de burrata in stukken en leg deze op de chaffle.

  3. Leg minstens 2 plakjes parmaham tussen de burrata.

  4. Strooi er de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten over.

  5. Werk af met basilicum, truffelolie en gemalen peper.

留言


bottom of page