top of page

Chaffles met gerookte forel

Updated: May 19, 2020

Omdat de chaffles thuis op veel enthousiasme onthaald werden, wordt er continue gedacht aan nieuwe en interessante soorten beleg voor deze hartige wafels.


Het basisrecept van de chaffle blijft hetzelfde want dat receptje is eenvoudig en levert knapperige wafels op. "Never change a winning team", right?

Deze keer beleggen we de wafels met stukjes gerookte forel. Die vis is vrij zacht van smaak en kan dus een pittige dressing op basis van mierikswortel gebruiken.









Een niet alledaagse combinatie van chaffels en gerookte forel.




Ingrediënten

  • 50g mozarella

  • 30g amandelmeel

  • 1 ei

  • 2 eetlepels roomkaas

  • 2 theelepels mierikswortelpasta

  • Rode biet

  • Radijsjes

  • lente-ui


BEREIDINGSWIJZE

  1. Verhit een wafelijzer (mijn wafelijzer maakt 2 wafels per keer).

  2. Hak de mozarella fijn.

  3. Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed.

  4. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  5. Voeg het ei toe en meng alles goed.

  6. Verdeel het mengsel en schep het in het midden van elke vorm. Er is geen extra vetstof nodig, de mozarella levert voldoende vet.

  7. Bak gedurende 4-5 minuten en laat even afkoelen.

  8. Meng de roomkaas met de mierikswortelpasta. Kruid af met versgemalen peper.

  9. Smeer de mierikswortelcreme op beide chaffles.

  10. Snij de gerookte forel in kleine stukjes en leg de stukjes op de chaffle.

  11. Snij de rode biet in stukjes en de radijsjes in schijfjes. Leg de groentjes tussen de forel op de chaffle.

  12. Werk het geheel af met fijngesneden lente-ui.


Comments


bottom of page