top of page

Escargots met eekhoorntjesbrood en spek

Updated: Dec 11, 2019

Ben je avontuurlijk van natuur en heb je gasten op bezoek die niet vies zijn van een culinaire uitdaging? Dan kan je ze imponeren met deze escargots. De combinatie met het eekhoorntjesbrood en spek geeft deze diertjes een subtiele smaak. Het moet niet altijd lookboter zijn.





Wijngaardslakken of escargots zijn een ware delicatesse. Dit recept is zoveel beter dan de klassieke lookboter.

Ingrediënten


  • 1 teentje look, fijngesneden

  • 1 medium ui, fijngesneden

  • 5 sneetjes dun spek, fijngesneden

  • Klontje boter

  • Ongeveer 50 wijngaardslakken uit blik

  • 100 mL volle room

  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood

  • 1 theelepel bouillon poeder (kalfsfond) of 50 mL bouillon



Bereidingswijze

  1. Week het eekhoorntjesbrood ongeveer een uur in lauw water. Giet het water af maar hou het bij voor later.

  2. Laat de boter in een brede pan smelten, voeg look, spek en ui toe.

  3. Na 1 minuut voeg je de wijngaardslakken toe, laat goed meebakken voor 2 minuten.

  4. Voeg het eekhoorntjesbrood toe, alsook de kalfsbouillon. In deze fase kan je wat van het weekvocht van het eekhoorntjesbrood toevoegen om de smaak te versterken. Laat op zacht vuur een 3-tal minute garen.

  5. Voeg room toe, kruid met peper en zout naar eigen smaak.

  6. Laat nog even indikken, werk af met wat fijngesneden peterselie.


Comentários


bottom of page