top of page

Gegrilde köfta

Ideaal voor die zomeravonden wanneer de BBQ uitgehaald wordt. Deze kofta zijn zo vol smaak dat ze de held van de avond zullen zijn. Een griekse sla of een slaatje van watermeloen en feta maken het geheel af.



Ingrediënten


  • 600 g gehakt (lamsgehakt of gemengd varken-rund)

  • 1 ei

  • 1 eetlepel vlozaadvezels (psyllium) - optioneel

  • 1 theelepel komijn (fijngemalen zaadjes)

  • 1 mespunt chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)

  • 1 theelepel 5-kruiden poeder

  • Peper en zout

  • 1 sjalot

  • 2 teentjes look


Bereidingswijze


  1. Snij het sjalotje en de ui fijn en voeg toe aan het gehakt.

  2. Voeg ook de kruiden, het ei en de vlozaadvezels toe en meng alles.

  3. Draai balletjes van het gehakt en rol ze dan uit tot worstjes.

  4. Bak ze in een grillpan aan alle kanten goudbruin. In de zomer kan je de köfta op een stokje prikken en ze op de BBQ roosteren.

  5. Serveer de köfta in de winter met groetentaartjes. In de zomer past er beter een frisse tomatensalsa, een griekse salade of een salade van watermeloenen feta bij.


Comments


bottom of page