top of page

Groententorentjes met mozzarella

Dit receptje doet eer aan de prachtige smaken van de groenten. De mozzarella maakt het geheel af zodat je dit als vegetarisch gerecht kan nuttigen. Wij hebben er echter graag een sappig stukje vlees bij maar een heerlijk stuk vis kan uiteraard ook.




De warme groententorentjes passen perfect bij de köfta en vormen een zomers gerecht om tot een winterse schotel.



Ingrediënten


  • 1 courgette

  • 1 aubergine

  • 3 tomaten

  • 250g mozarella (de zachte soort)


Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven tot 180°C.

  2. Snij ondertussen alle groenten in schijven van 0.5 cm dik (dit gaat het snelst met de mandoline).

  3. Snij ook de mozarella in dunnen schijven.

  4. Maak torentjes van de groenten in een ovenvaste schaal (aubergine, tomaat, courgette, mozarella, aubergine, tomaat, courgette). Als je voldoende mozarella hebt kan je een laatste sneetje bovenop leggen.

  5. Kruid de torentjes met peper en zout.

  6. Plaats de schaal gedurende 20 minuten in de oven.

  7. Serveer de groetentorentjes warm bij een heerlijk stukje vlees of vis.

Comments


bottom of page