Sommige gerechten schreeuwen om frietjes en dan is een ketoversie ideaal. Mijn echtgenoot zag het als zijn persoonlijke missie om ketofrietjes te maken en heeft zich zich vol overgave gestort op het perfectioneren van de knolselderfrietjes.
Hij is uitgegaan van het basisprincipe van de typisch Belgische aardappelfrietjes: ze moeten 2 maal gebakken worden om lekker knapperig te zijn. De eerste bakbeurt gebeurt in de oven, de 2e bakbeurt gebeurt in de klassieke frietpot.
Knolselderfrietjes gaan perfect samen met een sappige steak.
Ingrediënten
1 knolselder
olijfolie
paprikapoeder
peper&zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 180 C.
Snij de knolselder in fijne frietjes en besprenkel ze met olijfolie, peper, zout en paprika zodat de frietjes een mooie kleur krijgen.
Spreid ze uit over een bakplaat en bak de frietjes gedurende 25 minuten. Keer ze af en toe om zodat ze niet aanbakken.
Haal ze uit oven en leg ze op keukenpapier om af te koelen. Indien nodig kan je ze invriezen.
Verhit olie in een pan of frietketel, bak de frietjes in kleine hoeveelheden tot ze krokant zijn. Als je te grote hoeveelheden tegelijk bakt, zullen ze niet knapperig worden.
Comentarios