Alweer een chaffle, een waardig keto alternatief voor een broodje. Deze keer beleggen we de chaffle met een heerlijke huisbereide kip curry. Zo zijn we er zeker van dat alleen gezonde ingrediënten gebruikt worden en dat er geen verborgen suikers die bloedsuikerspiegel de hoogte in jagen.
Een prima gerechtje om restjes gebraden kip te gebruiken als die er al zijn.
Ingrediënten
50g mozarella
30g amandelmeel
1 ei
1 kipfilet
1 theelepel currypoeder
2 eetlepels griekse yoghurt
2 eetlepels mayonnaise
tomaat (in schijfjes gesneden)
lenteuitje (fijn gesneden)
peper en zout
sla
BEREIDINGSWIJZE
Chaffle
Verhit een wafelijzer (mijn wafelijzer maakt 2 wafels per keer).
Hak de mozarella fijn.
Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg het ei toe en meng alles goed.
Verdeel het mengsel en schep het in het midden van elke vorm. Er is geen extra vetstof nodig, de mozarella levert voldoende vet.
Bak gedurende 4-5 minuten en laat even afkoelen.
Kip curry
Als je restjes gebraden kip hebt, dan je deze gebruiken. Anders snij je kip in kleine stukjes en bak je de stukjes in een pan.
Voor de currysaus mengen we 2 eetlepels griekse yoghurt met 2 eetlepels mayonnaise. Voeg er currypoeder, zout en peper aan toe. Proef even en kruid eventueel bij tot je de gewenste smaak verkrijgt.
Meng de kipstukjes door de saus.
Beleg de chaffle met de kip curry en werk af met sla, lente-ui en tomaatWerk af met sneetjes tomaat, augurk en zilveruitjes.
Comentários