Na een hopeloze zoektocht naar een lekkere krokante toast zonder veel koolhydraten, besloot ik er zelf een te maken. Je kan variëren met de zaden die je erin verwerkt. De combinaties zijn eindeloos en je kan dus elke keer weer een andere toast maken.
De combinatie van lijnzaad, zonnebloempitten, chiazaad en hennepzaad doen denken aan een meergranentoast. Perfect met eiersla.
Ingrediënten
80g mozarella
30g amandelmeel
1 eetlepel vlozaadvezels (psyllium)
1 eetlepel chiazaden
15 g lijnzaad
15g zonnebloempitten
15g hennepzaden
2 eiwitten
ajuinpoeder
grof zout voor de afwerking
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150°C.
Weeg eerst de mozarella af en hak deze verder fijn. Doe in een mengkom.
Voeg dan het amandelmeel, de vlozaadvezels en het ajuinpoeder toe.
Maal zonnebloempitten, hennepzaden, lijnzaad en chiazaad fijn in een hakmolen of kleine blender,
Voeg de gemalen zaden toe en meng alles goed voor je de eiwitten eraan toevoegt en opnieuw alles goed mengt.
Stort het deeg uit op een vel bakpapier (eventueel vooraf ingevet). Leg een tweede vel bakpapier erbovenop. Rol het deeg uit met een deegroller tot de gewenste dikte.
Snij het deeg in grote stukken (als je crackers wil voor beleg) of kleine stukken (als je liever dipkoekjes wil).
Bak gedurende 15-20 minuten of tot de toasten droog en knapperig zijn.
Laat ze afkoelen alvorens ze te serveren met je favoriete beleg (krabsla, eiersla, kaas, pate).
Comments