Ik heb een zwak voor aperitiefhapjes en deze krokante koolhydraatarme crackers zijn ideaal om te dippen. De kruiden in de crackers zorgen voor een interessante smaaksensatie en ze zijn een instant hint bij iedereen die ervan proeft, ook bij diegenen die zweren bij een westers dieet rijk aan koolhydraten.
Deze ketocrackers zijn een perfect match met guacamole of andere dips zoals deze "chunky tomato salsa"
Ingrediënten
80g mozarella
30g amandelmeel
1 eetlepel vlozaadvezels (psyllium)
2 eiwitten
2 eetlepels water
provencaalse kruiden
zout
Bereidingswijze
Voor deze crackers gebruik ik een toaster (contactgrill) die vlakke platen heeft en een oven om de crackers uit te drogen zodat ze lange tijd krokant blijven. Als je nog geen toaster met vlakke platen hebt, moet je beslist overwegen om er een in huis te halen. Niet alleen voor de crackers maar ook voor croque monsieurs en dergelijke. Ik kan dat ding echt niet meer missen.
Verwarm de oven op 120°C.
Weeg eerst de mozarella af en hak deze verder fijn.
Voeg dan het amandelmeel, de vlozaadvezels, de kuiden en her zout toe.
Meng alles goed voor je het eiwit eraan toevoegt en opnieuw alles goed mengt.
Schep het papje op de hete plaat van de toaster en sluit de toaster zodat het papje uitgesmeerd wordt. Ik druk behoorlijk op de bovenste zodat er een dunne laag ontstaat.
Na 1 of 2 minuten bakken is de koek goudbruin en kan je hem al verwijderen.
Snij in de stukken van de gewenste vorm en grootte en leg de stukjes op een bakplaat.
Bak verder in de oven tot ze krokant zijn (ongeveer 30 tot 60 minuten afhankelijk van de dikte).
Laat ze afkoelen alvorens ze te serveren met je favoriete dip.
De crackers bewaren goed in een afgesloten doosje.
Комментарии