top of page

Krokante notenkoekjes

Deze heerlijk knapperige koekjes zijn een perfect tussendoortje. Je kan ze maken in een handomdraai. Als je niet de perfect gevormde koekje nastreeft is dit een eenvoudig receptje om samen met de kinderen te maken. Plak- en bakplezier gegarandeerd.



Ingrediënten


  • 1 eiwit (40g)

  • 100g amandelmeel

  • 20g whey protein

  • 4g bakpoeder

  • 50g pistachenoten

  • 50g erythritol

  • snuifje zout


Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven tot 150 graden Celsius.

  2. Hak de pistachenoten tot grove stukken en gooi ze in een mengkom.

  3. Voeg er het amadelmeel, het bakpoeder, de erythritol, het zout en whey protein aan toe.

  4. Meng alles goed alvorens er het eiwit aan toe te voegen.

  5. Meng opnieuw tot het geheel een kleverig maar stevig deeg is.

  6. Als je een klein ei gebruikte, kan het zijn dat er wat extra water nodig is om de juiste consistentie te verkrijgen.

  7. Met natte handen maak je een 12 tot 15 bolletjes van het deeg, die je vervolgens op een bakplaat met bakpapier platdrukt tot ronde koekjes.

  8. Bak de koekjes gedurende 25 minuten.

  9. Laat ze voldoende afkoelen zodat ze krokant worden.

  10. Je kan ze bewaren in een luchtdichte trommel voor enkele dagen, als je ervan kan blijven natuurlijk.

Comentários


bottom of page