Deze suikervrije lemon curd is lekker als topping bij griekse yoghurt met bosbessen, een heerlijk ontbijtje of tussendoortje. Je kan ze ook gebruiken om citroentaart of een citroen/mascarpone dessertje te maken.
Ingrediënten
3 citroenen (sap en zest)
80 g Erythritol
75 g boter
2 eieren
1 eigeel
Bereidingswijze
Neem een hittebestendige kom en plaast die over een kookpot met licht kokend water (au-bain-marie).
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit de citroenen.
Klop de eieren en het eigeel en zet even opzij.
Smelt de boter in de kom. Voeg de erythritol, het citroensap en de zest toe. Laat het mengsel niet te warm worden.
Voeg de geklopte eieren toe en meng onmiddellijk.
Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dikker wordt (om te vermijden dat het een omelet wordt).
Neem de kom uit de pot en haal het door een zeef alvorens het mengsel in een gesteriliseerde pot over te brengen.
Je kan de lemon curd to 2 weken bewaren in de koelkast.
Comments