top of page

Mexicaanse mini ei muffins

Updated: Apr 8, 2020

Mijn kinderen zijn dol op deze hartige ei muffins met een spicy twist. De ei muffins zijn ook ideaal als lunch want ze passen perfect in de brooddoos en je kan ze gewoon koud eten. Ik hou liever van de warme versie met een frisse tomatensalsa erbij. De kaas is gesmolten en de heerlijke geuren doen je ongetwijfeld watertanden.






Leuke kleine ei muffins passen perfect in de brooddoos van de kinderen.


Ingrediënten


  • 300 g rundsgehakt

  • 10 g taco kruidenmix (zie recept hier)

  • 2 pijpajuintjes, fijngesneden

  • 3 eieren

  • 100 ml volle room

  • 100 g gemalen kaas

  • Snuifje zout



Bedreidingswijze


  1. Verwarm de oven tot 180°C.

  2. Smelt boter in een pan en bak het gehakt tot het mooi bruin gekleurd is.

  3. Voeg de taco kruidenmix toe aan het gehakt, meng alles en zet even opzij.

  4. Kluts de eieren en de room in een mengkom.

  5. Voeg er de pijpajuintjes, de salsa, de helft van de kaas en het zout aan toe.

  6. Voeg het gebakken gehakt toe aan het mengsel en verdeel over de ingevette muffin vormpjes (als je siliconenmuffin vormpjes hebt, hoef je deze niet in te vetten).

  7. Strooi er de resterende kaas bovenop.

  8. Bak gedurende 25-30 minuten tot de ei muffins lichtjes bruin zijn en wat steviger aanvoelen.

  9. Serveer met een tomatensalsaof salade naar keuze.

Comentários


bottom of page