Een hartverwarmend vegetarisch gerechtje ideaal voor koude winteravonden. Je kan paneer kopen in Bioplanet maar ik maak hem al jaren zelf. Het enige wat je nodig hebt is liters volle melk, een beetje azijn en een kaasdoek.
Het meest populaire gerecht met gebakken paneer is "Palak paneer", een romige spinzaie curry. Wij houden het liever bij een paneer mahkani, de vegetarische variant van chicken makhani of boterkip.
Ingrediënten
4 liter volle melk
citroensap of azijn
Bereidingswijze
Breng 4 liter volle melk aan de kook.
Voeg ongeveer 15 ml azijn of citroensap toe aan de kokende melk. Vrijwel onmiddellijk zal de melk beginnen stremmen. Als dit niet het geval is, voeg nog meer azijn of citroensap toe.
Giet de gestremde melk in een vergiet met een kaasdoek.
Probeer zoveel mogelijk van de wei uit de kaas te wringen.
Pers de kaas samen tot een koek en plaats er een groot gewicht op voor minstens een uur. Ik leg de kaasdoek met kaas op de gootsteen onder de gebruikte pan volledig gevuld met water zodat de overtollige wei kan draineren.
Snij de kaas in blokjes en bak deze in boter of ghee tot ze goudbruin kleurt.
De gebakken paneer kan toegevoegd worden aan een heerlijke curry of kan verwerkt worden in vegetarische balletjes of een wokgerecht.
Comments