Deze quiche is eenvoudig om te maken, ziet er goed uit en smaakt nog verrukkelijk ook.
Ingrediënten
4 eieren
200 ml room
140 g zachte geitekaas
4 medium rode uien
Boter
Verse tijm
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C.
Halveer de rode uien en snij ze in schijven.
Verhit een klontje boter op een matig vuur.
Zodra de boter lichtbruin is voeg je de uien eraan toe. Roer regelmatig om tot en stoof ze tot ze zacht en een beetje gekleurd zijn.
Kluts ondertussen de eieren en breng op smaak met peper, zout en tijm.
Voeg de gekarameliseerde uien toe aan het ei-room mengsel.
Leg bakpapier in een bakvorm en giet alles in de vorm. Als je geen ketodieet volgt kan je een voorgebakken quichebodem gebruiken.
Werk af met kleine stukken geitenkaas en bak de quiche gedurende 25 minuten of tot het eiermengsel gestold is en de geitenkaas een lichtbruine kleur heeft.
Je kan de quiche koud serveren maar ze is het lekkerst als ze warm is.
Comments