Ik ben nooit een fan geweest van de bladerkorst rond de quiche dus deze versie is het perfecte alteratief voor mij. Mazzel dat het bovendien een veel gezondere versie is van die klassieker.
Je kan zelf kiezen wat de sterren van je quiche zijn. Ik heb hier een versie gepost met geroosterde romatomaten en feta maar ik maak de quiche ook heel vaak met kerstomaatjes en feta. Een heerlijke lunch.
Ingrediënten
240g roomkaas
40g parmesan
6 roma tomaten
4 eieren
Provencaalse kruiden
200 g feta
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven op 180°C.
Halveer de roma tomaten en leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijdolie, kruiden en zout.
Bak ze gedurende 20 minuten in de oven en laat dan afkoelen.
Meng ondertussen de roomkaas met de eieren. Ik doe dit in een kleine hakmolen maar je kan dit ook met de hand doen als je de roomkaas wat zacht maakt in de microgolf.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en brokkel de feta erin.
Giet het mengsel over de feta en schik de tomaten in de vorm.
Bak op 180°C gedurende 30-40 minuten tot de quiche volledig gaar is.
Comments