Een Tunesisch gerecht met een paar twisten waardoor het een volwaardige maaltijd wordt die eenvoudig te bereiden is. Ik heb er namelijk chorizo aan toegevoegd wat behoorlijk wat extra eiwitten en vetten oplevert. Bovendien maak ik de eitjes apart klaar en leg ik deze er achteraf gewoon bovenop. De eitjes maak ik "over easy" zodat de dooier nog lopend is terwijl alle eiwit mooi gestold is.
Je kan er uiteraard ook altijd de eitjes volgens het klassieke gerecht in een kuiltje toevoegen en garen in de oven of de chorizo eruit weglaten en de shakshuka als ontbijt nuttigen. Ieder zijn voorkeur, dit is de mijne....
Ingrediënten
1 ui
3 teentjes look
3 rode paprika’s
400g verse chorizo worsten
3 blikken tomaten in stukjes
1 theelepel chili poeder
1 theelepel paprika poeder
2 theelepels komijn
1 theelepel coriander poeder
4 eieren
100 g feta
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170°C. Als je de eieren zoals ik liever “over easy” serveert bovenop de shakshuka, dan hoef je de oven niet te verwarmen.
Snij de chorizo, de paprika en de ui in kleine stukjes.
Verhit een vuurvaste braadpan op het kookvuur (boter of olijfolie is niet nodig want de chorizo bevat voldoende vet).
Braad de chorizo, ui en paprika tot de paprika zacht is.
Voeg de kruiden en de tomaten toe en kook verder op een klein vuur tot de saus dikker is geworden.
Maak voor elk ei een kuiltje in de saus en kraak de eieren open in de kuiltjes.
Bak de geheel in de oven het eiwit gestold is terwijl de dooier nog lopend is.
Omdat dit behoorlijk moeilijk is, maak ik liever een eitje apart en leg het bovenop de shakshuka.
Comentarios