Deze mexicaanse twist op de klassieke gevulde paprika's is superlekker. Hartig, spicy maar vooral boordevol smaak.
Voor dit gerechtje heb je tacokruiden nodig. Je kan in de supermarkt wel iets vinden wat bruikbaar is maar ik raad toch aan om zelf je tacokruiden te maken als je even tijd hebt. De mengeling kan immers lang bewaard worden en staat dus kant en klaar voor de volgende keer dat je deze gevulde paprika's maakt. Gegarandeerd niet lang na de eerste keer.
Een huisbereide tacomix smaakt veel beter dan een mengeling die je in de supermarkt koopt.
Ingrediënten
Taco vulling (voor 2 grote paprika’s)
2 grote rode paprika’s
1 teentje look
1 sjalot
300 g rundsgehakt
5 g taco kruidenmix
2 pijpajuintjes
1 tomaat
3 eieren
100 ml volle room
50 g gemalen emmental (of een andere jonge kaas)
50g gemalen mozarella
Snuifje zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 180°C
Versnipper de sjalot en de look.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en look.
Voeg het gehakt eraan toe en bak tot het mooi bruin gekleurd is.
Voeg de taco kruidenmix toe aan het gehakt, meng alles en zet even opzij.
Kluts de eieren en de room in een mengkom.
Verwijder het vruchtvlees van de tomaat en snij de tomaat in kleine stukjes.
Voeg deze toe aan het eiermengsel. Voeg ook de pijpajuintjes, de kaas en het gebakken gehakt toe aan het mengsel.
Snij de top van de paprika’s en verwijder de zaadjes (of snij de paprika’s overlangs in twee). Vul de paprika’s op met het mengsel.
Strooi er de resterende kaas bovenop. Bak gedurende 35-45 minuten.
Comments