top of page

Tamagoyaki

Dit eenvoudig Japans gerecht komt weleens op tafel als er weinig tijd is of als er nood is aan een lichte lunch. De traditionele Tamagoyaki is een luchtige zoete omelet die in Japan geserveerd wordt als ontbijt. Deze keto versie is hartig en kan perfect dienst doen als bijgerecht, als aperitiefhapje of als lunch. Het vergt wel wat handigheid maar oefening baart kunst.



Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 eetlepel japanse rijstwijn


Bereidingswijze


  1. Neem een pan met anti-aanbaklaag.

  2. Kluts de eieren. Voeg er sojasaus en rijstwijn aan toe en meng alles zonder teveel bubbels te maken.

  3. Verhit de olijfolie tot je de hitte voelt wanneer je je hand erboven houdt.

  4. Giet de helft van het eiermengsel in de pan en roer een beetje alsof je roerei maakt.

  5. Wanneer het ei grotendeels is opgesteven, duw je het naar één zijde van de pan.

  6. Voeg weer wat olijolie toe aan de pan en giet de andere helft van het eiermengsel in de pan.

  7. Leg de eerste portie ei op het mengsel en probeer de tweede portie er rond te rollen.

  8. Laat de rol afkoelen(eventueel in een sushimat om een betere vorm te verkijgen.

  9. Snij de rol in 2 cm dikke schijven en serveer.

1 Comment


Niks gemakkelijker voor het ontbijt (lol) We zullen het eens proberen.

Like
bottom of page