top of page

Varkenskotelet Blackwell

Varkensvlees mag dan wel goedkoop zijn, het wordt in onze familie altijd gesmaakt. De heerlijke zure punch van de Blackwell saus heft deze budget maaltijd tot een ander niveau.


Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten

  • 2 eetlepels pickels

  • 50 ml room

  • Boter

  • 200 ml rundsbouillon

  • Snijboontjes

  • Spek




Bereidingswijze


  1. Blancheer de boontjes in gezouten water.

  2. Giet het kookvocht af wanneer de boontje beetgaar zijn. Wikkel een plakje spek rond een 8-tal boontjes en leg deze even opzij. Je kan de boontjes met spek ruim op voorhand klaarmaken en zelfs invriezen voor een aantal weken.

  3. Verhit wat boter in een anti-aanbakpan, kruid de koteletten met peper en zout en bak ze aan beiden zijden tot ze goudbruin zijn.

  4. Bak ondertussen in een andere pan de boontjes. Keer deze regelmatig om tot het spek krokant is. Neem de koteletten uit de pan als ze gaar zijn en dresseer alvast op het bord. Voeg ook de boontjes toe.

  5. Om de Blackwell saus af te werken giet je de rundsbouillon in de pan. Op die manier deglaceren we de pan en zorgen we er voor dat de smaak van de aangebakken restjes in de saus wordt opgenomen.

  6. Voeg de pickels toe en breng tot het kookpunt.

  7. Voeg dan de room toe, meng alles goed en lepel de saus over de koteletten. Dien onmiddellijk op.



Comments


bottom of page