top of page

Vegetarische paneer makhani

Updated: Feb 16, 2020

De hele familie wordt razend enthousiast als dit gerecht op tafel komt. Lekker romig en vol van smaak. Je zult versteld staan hoe eenvoudig en snel je deze curry kan maken in je eigen keuken. En het eindresultaat is minstens tien keer beter dan de curries die je in de winkel vindt.







Aromatische goudkleurige stukjes paneer in een ongelofelijk romige curry. Deze paneer curry moet je absoluut eens proberen.


Ingrediënten


  • 450 g paneer (kan je kopen in de winkel of zelf maken; het recept vindt je hier: https://www.ketolena.be/post/paneer)

  • 250 ml volle room

  • Boter

  • 200 ml tomaten passata

  • 2 teentjes look

  • een rode ui

  • 2 eetlepels kurkuma poeder

  • 1 eetlepel garam masala

  • 1 theelepel geraspte gember

  • 1 theelepel zout

  • ½ theelepel chili poeder (of minder)

  • ½ theelepel komijn

  • een stokje kaneel

  • 5 cardamon zaden

  • Koriander (optioneel)

  • grof zout voor de afwerking


Bereidingswijze


  1. Snij de paneer in hapklare stukjes.

  2. Verhit boter in een anti-aanbakpan en bak de paneer tot deze goudbruin kleurt. Hou de paneer voorlopig opzij.

  3. Verhit boter in een dezelfde pan en fruit de ui, de look en de gember.

  4. Voeg er de kruiden aan toe (kurkuma, chili, garam masala, komijn, kaneel en cardamon) en laat alles goed verhitten tot de geuren vrijkomen.

  5. Voeg de tomaten passata toe en laat eventjes goed sudderen.

  6. Voeg nu de room toe en laat verder sudderen tot de saus de gewenste consistentie heeft.

  7. Werk eventueel af met koriander.

  8. Serveer met bloemkoolrijst (vergeet de cardamon niet te verwijderen).


Comments


bottom of page