Voor deze Vlaamse klassieker werd de kaassaus vervangen door een saus op basis van mascarpone, room en kaas. Een goed vullend gerechtje voor de koude winteravonden.
Ingrediënten
3 stronken witlof
6 plakken ham
200 g mascarpone
20 ml room
40 g geraspte emmental
20 g geraspte parmsean
BEREIDINGSWIJZE
Snij elk witlofstronkje in 2 en verwijder de kern.
Gaar de witlofstronken (in de stoomoven of in gezouten water) gedurende 12-15 minuten. Verwarm ondertussen de oven tot 180°C
Maak de kaassaus terwijl de stronkjes een beetje afkoelen
Verwarm mascarpone met room.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat
Voeg de helft van de geraspte emmental en alle geraspte parmesan toe en roer tot de kaas gesmolten is.
Wikkel elk half stronkje in een plak ham en schik ze in een vuurvaste schaal
Giet de kaassaus erover en sprenkel er de resterende kaas over
Bak in de oven tot er de kaas goudbruin gekleurd is
Comments