top of page

Hamrolletjes met witlof en kaas

Updated: Dec 11, 2019

Voor deze Vlaamse klassieker werd de kaassaus vervangen door een saus op basis van mascarpone, room en kaas. Een goed vullend gerechtje voor de koude winteravonden.


Ingrediënten

  • 3 stronken witlof

  • 6 plakken ham

  • 200 g mascarpone

  • 20 ml room

  • 40 g geraspte emmental

  • 20 g geraspte parmsean


BEREIDINGSWIJZE

  1. Snij elk witlofstronkje in 2 en verwijder de kern.

  2. Gaar de witlofstronken (in de stoomoven of in gezouten water) gedurende 12-15 minuten. Verwarm ondertussen de oven tot 180°C

  3. Maak de kaassaus terwijl de stronkjes een beetje afkoelen

  4. Verwarm mascarpone met room.

  5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat

  6. Voeg de helft van de geraspte emmental en alle geraspte parmesan toe en roer tot de kaas gesmolten is.

  7. Wikkel elk half stronkje in een plak ham en schik ze in een vuurvaste schaal

  8. Giet de kaassaus erover en sprenkel er de resterende kaas over

  9. Bak in de oven tot er de kaas goudbruin gekleurd is



Comments


bottom of page