Wie al heeft zitten surfen naar keto foodblogs die heeft vast wel al gehoord van de "Chaffle", de keto versie van een hartige wafel.
Wie al heeft zitten surfen naar keto foodblogs heeft vast wel gehoord van de "chaffle", de ketoversie van een hartige wafel. Ze zijn snel een heel eenvoudig te maken. Je kan ze klaarmaken om de dag nadien als lunch te nuttigen op het werk. Ze verliezen wat van hun knapperige korst maar ze zijn nog altijd lekker.
Chaffles vormen de basis van heel wat originele lunches. Een BLT, ham en kaas, zalm en avocado, spek en roerei..... de mogelijkheden zijn eindeloos.
Indien je dat wenst kan je erythritol of stevia toevoegen en er een zoete chaffle van maken. Serveer met vers fruit slagroom, een lekker dessertje wanneer je dan toch eens naar zoetigheid snakt.
Ingrediënten
50g mozarella
30g amandelmeel
1 eiwit
1 eetlepel provencaalse kruiden
Smeerbare kruidenkaas
Plakjes gerookte zalm
BEREIDINGSWIJZE
Verhit een wafelijzer (mijn wafelijzer maakt 2 wafels per keer).
Hak de mozarella fijn.
Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed.
Voeg naar smaak kruiden toe.
Voeg het eiwit toe en meng alles goed.
Verdeel het mengsel en schep het in het midden van elke vorm. Er is geen extra vetstof nodig, de mozarella levert voldoende vet.
Bak gedurende 4-5 minuten en laat even afkoelen voor je ze serveert met zalm en kruidenkaas.
Comments